UNA SETMANA PER A LA GENT GRAN

Dijous, 17 de maig de 2018 a les 00:00

Durant tota aquesta setmana, del 14 al 20 de maig, celebrem la Setmana de la Gent Gran de Callús. Una sèrie d’activitats preparades conjuntament entre la gent gran (Casal de Jubilats i grup de dinamització de la gent gran) i l’Ajuntament permet que cada dia hi hagi activitats, de manera que en conjunt n’hi ha per a tots els gustos: sortida d la font d’Antius, xerrada sobre les relacions amb fills i néts, viatge a Girona Temps de flors, dinar i ball, taller de cuina, cinema, varietats i recital de poesia i música. En conjunt, un programa ben interessant i amè. Segurament que pot ser millorable, però la impressió general és positiva.

L’Ajuntament hi aporta una part i algunes activitats s’han de pagar. Però l’important és sobretot el valor de trobar-se, de parlar, de compartir, de passar-s’ho bé en grup i de sentir-se respectat i estimat per tothom.

Des del Consistori volem demanar a tots els callussencs i callussenques que facin un esforç, sobretot aquesta setmana (de fet, tot l’any), per tenir més en compte la gent gran, de mostrar-los la nostra estimació i la nostra admiració: d’una banda, pel que han fet per nosaltres els que ens han precedit i han aconseguit un nivell de benestar del qual ara nosaltres podem gaudir; i de l’altra, perquè s’ho mereixen, s’ho han ben guanyat i tenen tot el dret a rebre de nosaltres la consideració i el respecte que es mereixen.

Callús té, en aquests moments, una estructura de població força equilibrada, amb un bon nombre d’infants i de joves, tants com de persones grans, en situació de jubilació o a punt d’arribar-hi. El diàleg intergeneracional, però, no acaba de ser tan fluid com voldríem. Hauríem d’esforçar-nos per millorar-lo: fer que avis i néts es trobin més sovint, que parlin i s’escoltin, que puguin aprendre de l’experiència d’uns i de l’empenta i il·lusions dels altres.

Per això la Setmana de la Gent Gran, a la qual seguirà d’ací a poc, la Setmana de la Infància, són bones avinenteses per millorar aquest diàleg entre les diferents generacions.

Segur que d’aquest diàleg en sortirà enfortida la cohesió social de la nostra comunitat. I tindrem un poble MOLT MILLOR!

 

 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22