Butlletí del Consorci del Bages per a la Gestió de Residus- juliol 2018

Dijous, 19 de juliol de 2018 a les 00:00

Les activitats d'educació ambiental han arribat a 8.000 alumnes el darrer curs

Les activitats pedagògiques d’educació ambiental liderades pel Consorci del Bages per a la gestió de residus  –que inclouen el programa d’educació ambiental i les activitats de “La deixalleria mòbil va a l’escola”- han arribat a gairebé 8.000 alumnes aquest darrer curs. El programa d’educació ambiental –que es fa conjuntament amb el Camp d’Aprenentatge del Bages- inclou visites al Parc ambiental de Bufalvent, al Parc del Secà i a les deixalleries, xerrades, tallers, ambientalització i assessorament de centres educatius, préstec de material, etc. En el marc d’aquest programa s’han dut a terme 119 actuacions per a un total de 3.287 alumnes. Gairebé 2.500 han participat en les diferents visites i 800 han fet tallers com “Cada residu al seu lloc”, “Les propietats del materials” o “Reciclem l’oli fent sabó”. Per altra banda, dins el programa “La deixalleria mòbil va a l’escola”, s’han visitat 34 centres del Bages i el Moianès, s’han registrat 875 entrades de residus i s’han fet 308 activitats diferents en les quals han participat 4.693 alumnes. 

 

Reunions amb els veïns dels municipis que instal·laran contenidors amb control d'accés

El Consorci i els Ajuntaments que participaran en el projecte de contenidors amb control d'accés (Balsareny, Sant Fruitós de Bages i Rajadell) han fet reunions informatives amb els veïns dels nuclis afectats per tal d'explicar-los en què consisteix aquest projecte que es posarà en funcionament la propera tardor. La ciutadania haurà d'accedir als contenidors d'orgànica i de fracció resta obrint-los amb una targeta personalitzada i identificativa. L'objectiu d'aquest sistema és augmentar els índexs de reciclatge fins a xifres molt semblants a la recollida porta a porta.

 

El projecte Simbiosi Indutrial, en el qual participem, rep un premi Medi Ambient 2018

El projecte Simbiosi Industrial –en el qual participa el Consorci- i la nova oficina Sinergies Bufalvent, la primera oficina de simbiosi industrial de Catalunya, han rebut recentment un dels premis Medi Ambient 2018, de mans del president de la Generalitat, Quim Torra. Aquests guardons reconeixen públicament la tasca de persones físiques i jurídiques en l'àmbit de la conservació de l'entorn i destinat a iniciatives de protecció i millora del medi ambient, que aquest any se centra en la temàtica de l'economia circular.

 

El compost del Parc ambiental, un dels més ben valorats en una cata de compostos

El compost que produïm al Parc ambiental de Bufalvent a partir de la fracció orgànica, va ser un dels més ben valorats en una jornada sobre l'aplicació del compost en agricultura, organitzada per l'Agència de Residus de Catalunya i el Departament d'Agricultura, que es va fer a l'Espluga de Francolí. Una de les activitats de la jornada va consistir en una cata de compostos en què s'avaluava la qualitat del producte resultant en diferents plantes. El de Bufalvent va ser el més ben qualificat, juntament amb el compost que es produeix a la planta de Malla, a Osona.

 

Reforcem la recollida d'envasos i paper-cartró en diferents municipis durant l'estiu

Des del 20 de juny i fins al proper 18 de setembre, el Consorci ha posat en marxa, a través del seu concessionari Ampans, un servei de reforç de recollida d’envasos als municipis que tenen població estacional i que, per tant, generen més residus durant aquest període.

Aquest servei ha comportat incrementar la freqüència de recollida d’envasos per evitar desbordaments de contenidors. Els municipis on s’ha dut a terme són: Moià, Monistrol de Calders, Mura, Talamanca, Rajadell, Aguilar de Segarra, Fonollosa, Castellfollit del Boix, Calders, Castellnou de Bages i l’Estany.

La valoració que es fa d’aquesta iniciativa ha estat molt positiva ja que no s’han registrat desbordaments durant l’estiu.

Des del 18 de juny i fins al proper 15 de setembre, el Consorci ha posat en marxa, a través del seu concessionari Ampans, un servei de reforç de recollida d’envasos i paper-cartró als municipis que tenen població estacional i que, per tant, generen més residus durant aquest període.

Aquest servei comporta incrementar la freqüència de recollida d’envasos i paper-cartró per evitar desbordaments de contenidors. Els municipis on es du a terme són:  Calders, Aguilar de Segarra, Rajadell, Castellfollit del Boix, Mura, Talamanca, Monistrol de Calders i Fonollosa. La valoració de l'any passat d'aquest servei de reforç va ser molt positiva, per aquesta raó enguany es torna a repetir.

 

El butlletí electrònic del Consorci també fa descans d'estiu

Aquest butlletí electrònic s'agafa descans el mes d'agost. Ens tornarem a trobar el mes de setembre, amb totes les notícies i actualitat del Consorci del Bages per a la gestió de residus.

Bon estiu a tothom!

 

Parc Ambiental de Bufalvent. Ctra Pont de Vilomara, km 2,6. Manresa. Telèfon 93 743 34 07
consorcidelbages@consorcidelbages.cat - facebook.com/consorcibages - @consorcibages

Si us voleu donar d’alta per rebre el butlletí, envieu un mail amb les vostres dades a consorcidelbages@consorcidelbages.cat

 

 

Font: Consorci del Bages per la gestió de residus

 

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22