EN AIXÒ NO ANEM BÉ!

Dijous, 20 de setembre de 2018 a les 00:00

Aquesta setmana voldríem comentar un problema que demostra que hi ha coses al nostre país que no funcionen. No ens referim només a Callús, sinó a tot el país en general.

Entre el 24 de juny i l’11 de setembre hi ha hagut 52 morts a les carreteres catalanes. Aquest titular és esfereïdor. I més enllà que hi hagi més o menys accidents (o ferits o morts) que l’any passat o que fa dos anys o que... quan sigui, és inacceptable que ens permetem el luxe de pensar que 52 persones del nostre costat, que poden ser els nostres veïns o uns familiars nostres o..., puguin ser víctimes d’aquesta mortal estadística.

Això no pot ser!

Quan penses què podries fer tu per evitar aquest desastre col·lectiu, molt sovint creus que no hi pots fer altra cosa que tenir paciència, anar amb més compte i mirar que no et passi res a tu ni a la teva família.

Però tots podríem fer alguna cosa més, perquè tots coneixem gent, persones, que es vanten de les seves proeses a la carretera; o d’haver conduït en un estat que no haurien d’haver-ho fet; o que expliquen “meravelles” de la seva “màquina” (moto o cotxe) quant a velocitat o a “reprise”; o que “farden” de conduir sense casc; etc. I sovint ens ho escoltem com admirats, sense adonar-nos que estem ajudant a carregar l’arma que provocarà les morts que després lamentarem tots plegats.

El cotxe o la moto, els vehicles motoritzats, són una bona eina per a qui sap fer-ne bon ús, que hauríem de ser tots. Ens faciliten molt l’existència i ens donen comoditat de traslladar-nos d’una banda a l’altra. Però també poden ser una trampa mortal per a les persones que en fan mal ús –i per als altres que poden patir les conseqüències del seu mal ús.

I això a banda, a Callús també tenim males experiències amb persones incíviques –veïns nostres, en aquest cas- que fan curses de velocitat dins del poble; o que ens volen fer sentir com “ronquen” els motors de les seves màquines... Fins i tot tenim un parell de senyals a l’entrar al poble fets malbé per terra a conseqüència d’un xoc d’algú que va voler fer la rotonda massa de pressa i que, a més de tirar per terra els senyals, va deixar el seu cotxe en molt mal estat...

Contra els milhomes que es vanten de les seves proeses a la carretera, contra els qui condueixen parlant pel mòbil o sense pensar en els altres, contra els incívics que ens molesten i destrossen el mobiliari urbà o els senyals, rebel·lem-nos! Tots plegats ajuden a fer que persones del nostre país perdin la vida a la carretera.

Diguem prou a aquesta situació!!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:22