CALLÚS, UN POBLE SOLIDARI

Divendres, 7 de desembre de 2018 a les 00:00

El cap de setmana passat vam tenir dues magnífiques mostres de com som de solidaris els callussencs i callussenques.

D’una banda, hi va haver el Gran Recapte, impulsat i organitzat per Càritas Callús. Aquesta gran recol·lecta va tenir uns resultats extraordinaris: gairebé 3.600 kgs. d’aliments aplegats i emmagatzemats al local de Càritas. Ara l’entitat disposa d’un rebost suficient per arribar uns quants mesos enllà del 2019, sense necessitat d’haver de comprar aliments bàsics. Certament es continua comptant amb les aportacions mensuals del Banc d’Aliments, si cal; i també amb el subministrament de Creu Roja, que arriben d’Europa, gràcies a les gestions de l’Ajuntament. Però les aportacions solidàries són molt importants, sobretot pel que representen de valor afegit gràcies a la voluntat de les persones.

Però el més important d’aquesta acció és que va implicar i comprometre un grup d’unes 45 persones, de totes les edats (des de joves fins a persones de més de 70 anys) que van participar en la logística, oferint de participar, recollint, classificant, transportant, buidant caixes i col·locant bé a les estanteries corresponents els diferents aliments recollits. 45 voluntaris són molts voluntaris en el temps que correm!

D’altra banda, el CF. Callús va organitzar un torneig amb el nom de 3 x 3 per la Marató, que va recollir fons per aquesta causa de la nostra televisió pública. Val a dir que difondre la causa de la Marató de TV3 i implicar-hi la gent (infants, joves i pares i mares) és també una magnífica proposta de solidaritat. La participació de moltes persones i el ressò obtingut d’aquest esdeveniment és remarcable. No serà l’única actuació a favor de la Marató d’enguany, però sí que en serà la més divulgadora.

Potser és veritat que, quan s’acosta Nadal, el nostre cor s’estova i tenim més tendència a recordar-nos i a ajudar els altres. I també és veritat que la solidaritat l’hem d’exercir tot l’any i no només en dies puntuals i comptats. Sigui com sigui, és important que no oblidem que al nostre voltant hi ha persones que ho passen malament (per manca d’aliments o per manca d’afecte) i que hem de fer els possibles per ajudar-les.

En nom de l’Ajuntament, doncs, moltes gràcies a tots els callussencs i callussenques per la seva solidaritat!!!!

Darrera actualització: 25.01.2019 | 12:23