Especial BIBLIOTECA VIRTUAL

Divendres, 26 de novembre de 2021 a les 00:00

Com cada any, la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona, ofereixen continguts i recomanacions en el marc del Dia internacional d'eliminació de les violències vers les dones.

Tal i com es fa cada any, us facilitem l’enllaç de l’Especial Biblioteques 25N-2021, Dia Internacional d’eliminació de les violències vers les dones, elaborat conjuntament per la Xarxa de Biblioteques de Barcelona i l’Oficina de Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona.

Enguany hem  creat un nou calaix centrat en Dones i Bogeria en el qual es mostren diferents maneres com l’ordre social patriarcal assenyala, mortifica, tanca, enclaustra i aniquila les dones que han volgut desplegar estratègies per ser lliures. També, en l’any de la seva mort, hem ressaltat com a “inspiradora” la Joan Caplan, com a psicòloga, activista, escriptora i artista estadounidenca, que aplicà la perspectiva de gènere i una visió feminista a la psicoteràpia.

En aquest especial de la Biblioteca Virtual s’ofereixen, a més, diversos continguts i recomanacions en forma d’assaigs, novel·les,  pel·lícules, contes, còmics, blogs, etc., per contribuir a la visibilitat  de les opressions femenines i de les dones, i mostrar i denunciar la cultura que manté i sosté l’ordre social assentat en el sexe i el gènere.

Darrera actualització: 26.11.2021 | 09:18