Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020

Dilluns, 23 de novembre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Callús es suma un any més a la XII Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2020 amb el lema “Quin és el teu pes real? Els residus invisibles”.

La iniciativa, promoguda per l’Agència de Residus de Catalunya, es durà a terme la setmana del 21 al 29 de novembre i té per objectiu conscienciar a la població sobre reduir la generació de residus i fomentar hàbits més sostenibles, tot i la situació actual.

L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus. Enguany la temàtica se centra en els Residus Invisibles, que són la gran quantitat de residus que es generen des del procés de fabricació fins el final de la seva vida útil. Per exemple, un mòbil de 200 g pot generar fins a 86 kg de residus durant tot el procés i inclouen també els residus generats de manera digital.

Des de l’ajuntament us volem animar a participar en molts tallers o activitats arreu del territori tant de forma presencial com online i informar-vos del tema.

Una de les activitats és una websèrie de 9 capítols per aprendre a reduir els residus:

FTM “FES-HO TU MATEIX”

Cada dia de la setmana del 23 al 27 de novembre a les 10:30 del matí i a les 6 de la tarda.

Us podeu subscriure a la playlist https://www.youtube.com/playlist?list=PLm0fbiX1LTHXrtVJNm2oZFA1Mh03MUxbJ i rebre l'avís de l'estrena tots els vídeos.

 

FTM ("Fes-ho tu mateix") és una acció conjunta de  l'Agència de Residus de Catalunya, l'Àrea d'Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona i el programa Millor que Nou de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, coordinats per la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat.

Podeu trobar tota la informació de les jornades a:

Catàleg d’accions que es faran durant la setmana:

També us podeu informar sobre residus a:

Darrera actualització: 25.11.2020 | 09:04