Fira de les filadores

La Fira de les Filadores de Callús va néixer el 2019 amb la voluntat de fer memòria del moment en què el poble va consolidar la seva fisonomia contemporània. L’any 1900, en començar el segle XX, a Callús s’inaugurava la darrera gran fabrica de riu, la Fàbrica Nova. Amb ella el poble assolia un creixement important i centenars de treballadores s’afegien a les indústries tèxtils que havien anat proliferant a la vora dels rius Llobregat i Cardener.

Farem un viatge en el temps fins al 1900 i veurem com vivien, com gaudien, com treballaven els callussencs de l’època; quins conflictes socials, culturals i polítics hi havia. Ens visitaran personatges històrics importants: industrials, militars, sindicalistes...

I viurem un matí farcit de moltes representacions festives, perquè era el dia d’inauguració de la darrera fàbrica. Acabarem amb un dinar popular.

Passeu-vos ho bé i gaudiu dels productes i serveis que us proporcionaran els comerciants locals!! I, com en totes les fires, també hi trobareu parades de productes de l’època i d’avui dia. 

Benvinguts a la Fira de les Filadores de Callús!!!!

 

Darrera actualització: 20.04.2022 | 14:10