Festes i fires

 • Cavalcada de Reis

  La Comissió de Reis és l’encarregada d’organitzar tots els preparatius per a rebre als Reis Mags d’Orient. Així, cada 5 de gener, tot està a punt per a l’arribada de Ses Majestats. Petits i grans gaudeixen de la jornada més carregada d’il·lusió de l’any.

  A més, la setmana abans de la cavalcada, els més petits també reben al Patge Faruk que és l’enviat reial per a recollir les cartes per als Reis.

 • Carnestoltes

  A Callús, el Carnestoltes es celebra el dissabte abans de Quaresma. A la tarda té lloc el carnestoltes infantil amb cercavila i animació pels carrers del poble i ball al Casal del Poble. Al vespre és el torn del ball de Carnestoltes amb concurs de disfresses i comparses.

 • Caramelles

  Les Caramelles és una de les festes més importants de l’any per als callussencs i callussenques. Es celebren per Pasqua i són organitzades per la Comissió dels Grans de Caramelles i per les Caramelles Petits.

  Durant dos dies, els i les caramellaires es vesteixen amb la roba típica catalana (barretina, faixa i set vetes els nois i faldilla de flors i espardenyes les noies) i fan un recorregut per les masies i cases del poble tot cantant i ballant cançons tradicionals catalanes. Una d’elles és la Sardana de Callús.

 • Fira de les filadores

  La Fira de les Filadores de Callús va néixer el 2019 amb la voluntat de fer memòria del moment en què el poble va consolidar la seva fisonomia contemporània. L’any 1900, en començar el segle XX, a Callús s’inaugurava la darrera gran fabrica de riu, la Fàbrica Nova. Amb ella el poble assolia un creixement important i centenars de treballadores s’afegien a les indústries tèxtils que havien anat proliferant a la vora dels rius Llobregat i Cardener.

  Farem un viatge en el temps fins al 1900 i veurem com vivien, com gaudien, com treballaven els callussencs de l’època; quins conflictes socials, culturals i polítics hi havia. Ens visitaran personatges històrics importants: industrials, militars, sindicalistes...

  I viurem un matí farcit de moltes representacions festives, perquè era el dia d’inauguració de la darrera fàbrica. Acabarem amb un dinar popular.

  Passeu-vos ho bé i gaudiu dels productes i serveis que us proporcionaran els comerciants locals!! I, com en totes les fires, també hi trobareu parades de productes de l’època i d’avui dia. 

  Benvinguts a la Fira de les Filadores de Callús!!!!

   

 • Festa Major

  La Festa Major de Callús es celebra l’últim cap de setmana del mes de juny. De divendres a dilluns, es programen actes per a totes les edats. Concerts joves, balls, havaneres, festes infantils, tirada de bitlles catalanes, baixada d’andròmines i moltes més activitats per a començar l’estiu ben animats.

 • Festa de Tardor

  Les Festes de Tardor tenen lloc cada any als voltants del 12 d’octubre, coincidint amb el dia de festa local. Es celebra la trobada de 600,  fira d’artesans i comerç al carrer, música en directe, arrossada popular i un llarg etcètera d’activit

Darrera actualització: 17.01.2019 | 09:38
Darrera actualització: 17.01.2019 | 09:38